Microsoft onthult .Net Server RC1

De eerste lanceringskandidaat (RC1) voor het aanstaande Windows .Net Server is gereed. Microsoft voegt nu geen nieuwe functionaliteit meer toe, maar repareert alleen nog maar fouten in de softwarecode.

De nieuwe Windows-versie, server-metgezel van desktopbesturingssysteem Windows XP, moet volgens de huidige planning begin volgend jaar verkrijgbaar zijn. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Microsoft dat lukken.
 
De software komt uit in vier varianten: standaard-, enterprise-, datacenter- en webserver. Met de laatstgenoemde betreedt Microsoft relatief nieuw terrein; het is een taakspecifieke, uitgeklede Windows-uitvoering die alleen geschikt is voor het ontwikkelen en draaien van websites en webdiensten op basis van xml. In de markt voor taakgerichte computers (serverappliances) ondervindt het concern concurrentie van het 'open source'-besturingssysteem Linux.
 
Vice-president Jim Allchin van de platformengroep binnen Microsoft prijst Windows .Net aan als het beste product tot op heden. "We leveren de functies en verbeteringen waar onze klanten en partners (waaronder ontwikkelaars - red.) ons om hebben gevraagd: betere beveiliging, grotere betrouwbaarheid, en een hoger prestatieniveau. Windows .Net Server is veel makkelijker uit te rollen, te beheren en te bedienen."
 
Eind vorige week onthulde producent Microsoft al een voorproef-programma waarbij liefhebbers zich alvast konden intekenen voor RC1. De software is nu beschikbaar voor externe testers en komt begin volgende week in handen van preview-klanten. De software is dan te downloaden van de website (http://www.microsoft.com/windows.netserver/). Preview-cd's zijn vanaf komende maand verkrijgbaar.
 
De producent meldt dat de bedrijfswebsite, naar eigen zeggen één van de meestbezochte ter wereld, reeds voor vijftig procent op Windows .Net Server draait. De Microsoft-site omvat overigens ook de oplapdienst Windows Update. Het geheel bestaat uit meerdere, verschillende servers. De migratie naar de volgende Windows-versie moet binnen enkele weken afgerond zijn, aldus het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.