Dells printerplannen maken HP nerveus

Hewlett-Packard is als een wesp gestoken door Dells plannen om onder eigen naam en ontwerp printers op de markt te brengen.

De computerproducent die onlangs Compaq overnam, heeft in een reactie op Dells plannen de acht jaar durende alliantie opgezegd op het gebied van de herverkoop van HP-printers, scanners, handhelds en digitale camera's. "We hebben aan Dell laten weten dat we van plan zijn per direct onze samenwerking te beëindigen", aldus een HP-woordvoerder tegenover The Wall Street Journal.
 
Dell verklaarde in een reactie tegenover dezelfde krant "een beetje verbaasd te zijn over HP's reactie", aangezien het via het distributiekanaal van Dell rechtstreeks toegang heeft tot een omvangrijk klantenbestand.
 
De printerplannnen van Dell komen niet zomaar uit de lucht vallen. De Texaanse computerproducent broedt al langer op plannen om de lucratieve printermarkt te betreden, waarschijnlijk in nauwe samenwerking met een - kleinere - printerfabrikant. HP vreest dat het door deze acties van Dell zijn heerschappij op de printermarkt kwijtraakt. Sommige analisten spreken nu al van 'een nieuwe oorlog', nadat Dell eerder al de gevestigde pc-orde een zware klap had toegebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het gaat niet om de prijzen van de printers. Met de toner, inkt, servicecontracten wordt het geld verdiend. Er bestaat al 30 jaar lang een Europees bedrijf die goedkope nieuwe cartriges maakt. Hun toner en inkcartridges zijn sinds 1996 DIN en ISO9001 gecertificeerd. Deze zijn sinds 2 maanden nu ook in Nederland verkrijgbaar. Zie hiervoor www.berolina.nl, een echte aanrader! (TIP!)
Er zijn veel bedrijven die zich bezig houden met refill en het recondisioneren van cartridges. Als echter voor de beste prijs/kwaliteitverhouding kan kiezen doe ik dat. De economie gaat meer en meer naar het amerikaanse bestel. Als je relaties opbouwt door oprecht en eerlijk te handelen zal je je markt alleen maar vergroten en hoef je niet bang te zijn dat een ander ermee vandoor gaat. Verlies van garantie mag officieel niet maar wordt wel gezegd om zo klanten bang te maken en te behouden. Door te kiezen voor een veel goedkoper maar kwalitatief zeker product kan je geen nalatigheid of onzorgvuldigheid worden verweten. Lang leve eerlijk zakendoen.

Eindelijk, HP wordt nu van twee kanten aangevallen, de eerste is IBM die nu kwalitatief goede printers bouwt, en het dus op kwalitateit en profesionaliteit gooit, en nu gaat Dell erin als prijsvechter. Kijken welke reaktie er nu gaat komen van HP.

HP hoeft zich niet ongerust te maken;
"Hun Printer-drivers doen het vanaf dag-1 nog steeds beter op MS-Windows als dan op hun eigen Operating Systeem genaamd: HP-UX", dat zegt wel iets over HP en de Operating Systemen-software van één van hun O.S. concurrenten.
Als ze dat nou ook zo aanpakken met Dell..., maakt HP zo meteen de drivers en de techniek voor Dell ;�)
-
"If you can't fight them, work with them".

Het is te hopen dat nu eens niet de kosten van de fabrikant worden terugverdiend via de verkoop van dure eigen inkt- cq. toner cartridges. Dell zou er goed aan doen om hierbij niet dezelfde fout te maken als HP: goedkope printers op de markt brengen die zogenaamd alleen met eigen accessoires de hoogste kwaliteit halen. Een meer uniforme en meer langdurige support van printer cartridges zou veel consumenten ook veel geld kunnen besparen, doordat ze niet gedongen zijn een andere printer te kopen zodra er geen cartridges meer voor te krijgen zijn.

Als hiermee ook de inkt/toner eens goedkoper wordt, is iedereen (alle gebruikers van printers) weer eens blij. De printers zullen er niet slechter op worden denk ik.

Hewlett Packard is als DOOR een wesp gestoken.
Leve de concurrentie.
Binnenkort ook veel gratis software op de markt ten behoeve van de economie en anti fraude jaarverslagen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.