Telefónica zet slot op umts in Duitsland

Het Spaanse telecommunicatieconcern Telefónica bevriest voor een niet nader aangegeven periode zijn umts-activiteiten in Duitsland.

Telefónica handhaaft wel zijn umts-plannen in Italië, Oostenrijk en Zwitserland. De 3g-activiteiten hebben het concern tot dusverre louter geld gekost, zoals ook opgaat voor de andere grote telecombedrijven in Europa. In totaal heeft Telefónica 4,8 miljard euro afgeschreven op zijn umts-vergunningen.
 
Door de afschrijvingen heeft de telco gedurende de eerste helft van het jaar een omvangrijk verlies geleden. Het nettoverlies bedroeg 5,57 miljard euro; de eerste keer dat het concern in de rode cijfers duikt. Over de eerste zes maanden van vorig jaar maakte Telefónica nog een nettowinst van 1,15 miljard euro. De omzet viel met 4,4 procent terug naar 14,63 miljard euro.
 
Door de stopzetting van de umts-activiteiten, stopt de groep 3G, waarin het concern samenwerkt met het Finse Sonera, voorlopig met de aanleg van het Duitse netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.