Gates: .Net komt langzaam op gang

Microsoft-topman Bill Gates erkent dat het online-dienstenplatform .Net van zijn bedrijf langzaam van de grond komt. Het bedrijf heeft nu wel databankproducent Oracle gestrikt als .Net-partner.

"Met bepaalde aspecten van .Net lopen we voor op de plannen, maar op andere gebieden hebben we niet zoveel vooruitgang geboekt als we hadden gehoopt", aldus Gates. De .Net-strategie is twee jaar geleden aangekondigd, maar is nog niet concreet verkrijgbaar in de markt. Veel Microsoft-producten hebben al wel een .Net-naam, maar dat zou vooral marketing zijn.
 
Dit weerhoudt de Microsoft-mede-oprichter er niet van verdere toekomstplannen uiteen te zetten. Hieronder valt ook de aanstaande nieuwe Windows-versie, .Net Server, die echter nog geen volledige .Net-functionaliteit zal bieden. Deze opvolger van Windows 2000 Server is eind dit jaar gereed en moet begin volgend jaar verkrijgbaar zijn.
 
Verder zal .Net ook webdiensten ondersteunen, een soortgelijk bedrijfstakbreed gesteund initiatief dat applicaties en functionaliteit aanbiedt als online-dienst. Webdiensten verbinden computers binnen ondernemingen en verschillende organisaties extern om relatief eenvoudig gekoppelde systemen en applicaties te scheppen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.