HP-directie start interne tech-commissie

De directie van Hewlett-Packard heeft een commissie opgezet die technologische kwesties binnen het bedrijf moet bestuderen en overzien. De groep behandelt de migratie naar Itanium-processoren en het stimuleren van directe verkoop.

HP wil op termijn al zijn systemen, ook die van het overgenomen Compaq, overhevelen naar de 64-bit Itanium-chips (IA-64) van Intel. De onderliggende Epic-architectuur is vanaf 1993 gezamenlijk ontwikkeld. De HP-commissie buigt zich over de vragen hoe snel welke systemen overgaan op IA-64.
 
Daarnaast kijkt HP naar meer directe verkoop aan klanten. Compaq probeerde al enkele jaren naast zijn indirecte kanaal meer aan directe verkoop, met name via het web, te doen. Probleem was hierbij de eigen distributeurs en wederverkopers niet voor het hoofd te stoten.
 
Ook het beter afstemmen van de eigen onderzoekslaboratoria met de algehele bedrijfsstrategie en de diverse productdivisies behoort tot het takenpakket van de nieuwe commissie. HP laat zich graag voorstaan op zijn onderzoeksachtergrond, maar de economische dip zet veel bedrijven aan tot het bijsturen van breed, algemeen onderzoek naar concrete bedrijfsdoelen.
 
De commissie bestaat uit vier raadsleden: HP'ers George Keyworth II en Dick Hackborn, en voormalig-Compaq'ers Lawrence Babbio Jr. en Tom Perkins. Laatstgenoemde is mede-oprichter van investeringsmaatschappij Kleiner, Perkins, Caufield & Byers. De commissie was grotendeels zijn idee en geniet de steun van HP-topvrouw Carly Fiorina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.