Computer Associates koopt Sam Wyly af

De dissidente investeerder Sam Wyly geeft, in ruil voor een 'afkoopsom' van tien miljoen dollar, zijn hervormingsstrijd binnen Computer Associates op.

Wyly beloofde de komende vijf jaar geen machtsstrijd meer te ontketenen binnen het softwareconcern. Net als vorig jaar was de Texaanse belegger van plan om op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 28 augustus a.s. het huidige management van CA te wippen en radicale hervormingen door te voeren. Vorig jaar kreeg hij daarvoor veel te weinig steun, maar de kritiek van Wyly werd door de top van het bedrijf wel als zeer lastig ervaren. Dit jaar is kennelijk voor een andere aanpak gekozen.
 
CA verdedigt de deal met Wyly met de opmerking dat deze in het belang van de aandeelhouders is gesloten. Op deze manier wordt immers voorkomen dat het management van het concern wordt afgeleid van belangrijkere zaken en bespaart het op de kosten van het te vuur en te zwaard bestrijden van Sam Wyly. Verschillende aandeelhouders hebben echter al gereageerd met de opmerking dat die tien miljoen dollar beter in de vorm van dividend kan worden uitgekeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.