KPN verwacht vertraging Duitse umts-netwerk

KPN verwacht 'enige vertraging' in de uitrol van het Duitse umts-netwerk, veroorzaakt door het terugtrekken van Group3G uit de Duitse mobiele markt.

Hoeveel langer de aanleg daarvan gaat duren, kan KPN nog niet aangeven. De eerder verwachte kostenbesparingen van 750 miljoen euro tot 2005, zullen volgens een woordvoerder van KPN niet worden gehaald. Goed ingelichte bronnen bij KPN stellen dat het telecombedrijf waarschijnlijk ongeveer de helft van dat bedrag zal kunnen besparen.
 
KPN werkte in Duitsland met Group3G samen op twee gebieden. Behalve de gezamenlijke uitrol van het umts-netwerk hadden Group3G en KPN-dochter E-Plus een gprs-roamingovereenkomst. Daarbij mocht de Spaanse groep het netwerk van E-Plus tegen betaling gebruiken, waarvoor het volgens KPN al een vooruitbetaling deed. Daarnaast ontvangt KPN een schadevergoeding bij het vroegtijdig beëindigen van het contract. "Daar moet nu met Group3G over worden gepraat, maar ga er maar vanuit dat het grootste gedeelte van de waarde van het contract wordt gedekt door die clausule", stelt de woordvoerder.
 
Het verdwijnen van Group3G van de Duitse mobiele markt betekent ook voordelen voor KPN. Het is immers een stap op weg naar consolidatie in deze markt. Group3G had in Duitsland 125 duizend klanten, die nu op zoek moeten naar een andere mobiele aanbieder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.