'Mogelijk illegale software voor scholen'

De regering van Maleisië overweegt om scholen toe te staan illegaal gekopieerde software te gebruiken.

Tegelijk wil de overheid van het Zuid-Oost-Aziatische land de grootschalige softwarepiraterij binnen haar grenzen met harde hand gaan bestrijden. "Maar voor educatieve doeleinden en voor het aanmoedigen van computergebruik, overwegen we scholen en sociale organisaties toe te staan om gebruik te maken van illegale software", zegt minister Muhyiddin Yassin van Binnenlandse Handel en Consumentenzaken in een interview met de Maleisische krantSunday Star.
 
Volgens officiële bronnen was 66 procent van alle computersoftware die in het jaar 2000 werd gebruikt in Maleisië, van dubieuze herkomst. Voor de software-industrie betekende dat een schadepost van 94,7 miljoen dollar. Het gebruik van illegale software is bij veel bedrijven in Maleisië de gewoonste zaak van de wereld. Ondanks de strikte copyright-wetten, volgens welke overtreders een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar kunnen krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.