Sun denkt over messaging en databases

Sun Microsystems overweegt serieus om in de markt van messaging en databases de degens te gaan kruisen met de vaste spelers IBM, Microsoft en Oracle.

Zo heeft het bedrijf plannen om een e-mailclient te lanceren die de concurrentie aankan met Microsofts Outlook en voor de introductie van een aparte database die kan worden ingezet aan de 'rand' van een netwerk. Om dat alles te bewerkstelligen, is Sun in gesprek met verschillende open-sourcepartners, maar tot op heden is nog niet duidelijk of het kiest voor een acquisitie of voor een samenwerkingsverband. In ieder geval worden er namen genoemd als het Zweedse MySQL en het Amerikaanse Ximian. Laatstgenoemde is de ontwikkelaar van de Evolution messagingclient, die momenteel zowel Microsofts Exchange als IBM's Lotus Domino ondersteunt.
 
Met de stap richting messaging en databases wil Sun enkele gaten vullen in zijn softwareportfolio, met name wat betreft de desktop. Zo zou Evolution waarschijnlijk kunnen worden ingepast in Staroffice, waarmee dat pakket een directe lijn krijgt naar Exchange. Toegang tot Exchange zal de aantrekkingskracht van Staroffice alleen maar ten goede komen. Sun heeft weliswaar al messagingsoftware, namelijk de Sun One Messaging Server en Calendar server, maar daarbij ontbreekt een client. "Sun presenteert zichzelf als een 'end-to-end-speler', maar zonder iets op de desktop zijn we natuurlijk geen end-to-end", zegt Tony Siress, senior-directeur marketing van desktopoplossingen bij Sun.
 
Met een open-sourcedatabase denkt Sun straks een effectief wapen te hebben in de databasemarkt. Daarbij meldt het trouwens dat het op dit terrein wil gaan samenwerken, niet gaan concurreren, met databasespecialist Oracle op het Linux-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.