Symantec neemt drie bedrijven over

Het computerbeveiligingsbedrijf Symantec heeft een goed kwartaal achter de rug. De nettowinst komt uit op 56,6 miljoen dollar. Genoeg om drie bedrijven in te lijven: Recourse Technologies, Securityfocus en Riptech.

Symantec haalt de winst over het eerste fiscale kwartaal (dat 30 juni afliep) uit de bedrijvenmarkt met 35 procent groei en de consumentenmarkt met 90 procent aanwas. De zakelijke markt zorgt voor 42 procent van de totale omzet.
 
Voor ongeveer 135 miljoen dollar kocht de onderneming Recourse Technologies. Daarmee krijgt het de mogelijkheid in huis om zeer snel indringers te kunnen signaleren op de rappe (gigabit) backbonenetwerken van tegenwoordig. Dit product heet ManHunt. Tevens verwerft Symantec het product ManTrap dat vroegtijdig aanvallen in de gaten heeft en dirigeert naar een namaaksysteem.
 
Voor Securityfocus telde Symantec 75 miljoen dollar neer. Dit bedrijf geeft wereldwijd waarschuwingen af bij dreigend kwaad. Tegelijkertijd heeft het 's werelds uitgebreidste database met kwetsbaarheden van computersystemen opgebouwd.
 
Aan Riptech hing een prijs van 145 miljoen dollar. Deze onderneming biedt, via een uitgebreide infrastructuur, klanten beveiliging van hun systemen door ze in de gaten te houden, het verkeer te analyseren en antwoorden te formuleren en waar nodig toe te passen. De onderneming is in 1998 gestart door beveiligingsexperts van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-30T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.