Sun ontkent Staroffice voor Mac OS X

Sun Microsystems ontkent dat het meewerkt aan een uitvoering van zijn applicatiepakket Staroffice voor Apple's Mac OS X. Eerdere berichten hierover zouden Openoffice betreffen.

Openoffice (http://www.openoffice.org) is de 'open source'-uitvoering van Staroffice (http://www.staroffice.com), dat meer functionaliteit biedt op basis van bedrijfseigen - gesloten - technologie. "Er is een vertaling (port - red.) van Openoffice in ontwikkeling en die ligt goed op schema, maar er wordt momenteel niet gewerkt aan een Staroffice-vertaling", aldus marketingmanager Nancy Lee van Suns Staroffice-productgroep.
 
Macintosh-producent Apple is wel betrokken bij de vertaling van - de open uitvoering van - het kantoorpakket voor zijn besturingssysteem Mac OS X. Dit zou echter niet uitzonderlijk zijn, maar simpelweg standaardprocedure met betrekking tot software-ontwikkelaars die aan OS X-programmatuur werken.
 
"Op dit moment is er geen samenwerking tussen Sun en Apple om Staroffice te ontwikkelen, maar Apple steunt wel het Openoffice-project", aldus Lee. Hoofdontwikkelaar Ed Peterlin van Openoffice zegt dat Apple geen code heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de OS X-uitvoering. Hij schat dat een volledige 1.0-versie nog zeker een jaar of twee op zich laat wachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.