Chipfabrikanten sluiten alliantie

Om onderzoekskosten te besparen gaan AMD, Infineon en Taiwan Microelectronics samenwerken. De eerste producten rollen naar verwachting in 2005 van de band.

Het drietal bundelt research-inspanningen op het gebied van submicron productieprocessen. Ze willen processoren gaan maken door 65 en 45 nanometer technologie te gebruiken in plaats van de huidige 130 nanometer.
 
De alliantie weerspiegelt de moeilijke situatie van chipmakers: inkomsten vallen op zijn minst tegen, maar enorme investeringen zijn nodig om nieuwe fabrieken te bouwen. Naar verwachting gaat het trio veel goedkoper componenten maken voor toekomstige, draagbare apparatuur dan tegenwoordig mogelijk is.
 
Eerder dit jaar zijn Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Philips Electronics, ST Microelectronics en Motorola een samenwerkingverband aangegaan om modernere Cmos-processoren te maken.
 
Infineon heeft overigens bij de Europese Unie geklaagd dat concurrerende, Koreaanse chipfabrikanten Samsung en Hynix dankzij overheidssubsidies in staat zijn goedkope chips in Europa te dumpen. De EU is een onderzoek gestart. Infineon heeft onlangs de microelektronica-tak van Ericsson gekocht. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 33.800 werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-31T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.