Tamino-server volgens IDC bovenaan

Software AG's Tamino xml-server had volgens IDC in 2001 47,5 procent van de markt in handen. Daarmee staat deze server bovenaan in de lijst.

De economische neergang heeft ervoor gezorgd dat de markt voor xml-database managementsystemen slechts met 1,1 procent groeide in de periode 2000 - 2001. De Duitse xml-pionier wist niet alleen zijn koppositie te behouden, maar zelfs meer te groeien dan de markt: namelijk met 7 procent.
 
In Europa heeft Software AG een marktaandeel, met Tamino, van 56 procent. In de VS, waar de server later is geïntroduceerd, ligt het aandeel op 34,5 procent.
 
IDC voorspelt dat de markt voor gespecialiseerde xml-databases jaarlijks met gemiddeld 44 procent zal groeien en in 2006 een jaarlijkse omzet (licenties en onderhoudscontracten) behaalt van ongeveer 300 miljoen dollar.
 
De Amerikaanse analistengroep Zapthink (http://www.zapthink.com) verwacht dat de volledige markt voor native xml dataopslag en -diensten een veelvoud van deze omzet zal behalen. Aanbieders van xml-dbms moeten zich onderscheiden van leveranciers van relationele database managementsystemen door erop te wijzen dat de laatste xml-documenten slechts gedeeltelijk verwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-31T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.