AMD maakt grotere flash-geheugenchip

Chipfabrikant AMD ontwikkelt een 4-bit flash-geheugenchip, bedoeld voor opslag in draadloze apparatuur als mobiele telefoons en pda's.

Het bedrijf zegt dat de chip wordt gemaakt met zijn MirrorBit-technologie die het eerder dit jaar openbaar maakte. Het product zou in 2004 gereed zijn voor de markt.
 
Gewoonlijk zijn flashchips in staat een bit data op te slaan in elk van twee cellen; de technologie van AMD maakt het mogelijk twee bits op te slaan in elke cel. Volgens de fabrikant kan hij elke cel een derde kleiner maken dan in de gemiddelde chip. Bovendien zou het proces om ze te maken ook nog eens goedkoper zijn.
 
AMD doet dit overigens niet alleen. Het werkt samen met partner Fujitsu en het Israëlische bedrijf Saifun om de geheugenchips te maken. Ze beginnen eerst met de productie van 2-bit flahs-geheugenchips, alvorens zich aan de 4-bit-versie te wagen.
 
De gezamenlijke ontwikkeling betekent tegelijkertijd dat de partijen de strijdbijl hebben begraven. In februari beschuldigde Saifun de twee partijen van patentbreuk. De overeenkomst betekent dat AMD en Fujitsu nu niet alleen de Nrom-technologie van Saifun mogen licenseren, maar tegelijk kunnen beschikken over de knappe koppen van het Israëlische bedrijf.
 
Hoewel niet officieel bekendgemaakt, gaat het verhaal dat AMD vijftig miljoen dollar heeft geïnvesteerd in Saifun.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-01T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.