Software berekent it-investeringsopbrengst

Een klein bedrijf uit Orlando heeft software ontwikkeld waarmee valt te berekenen of en wanneer een investering in informatietechnologie haar geld terugverdient.

Een belangrijke naam achter het nog onbeduidende Alinean LLC, zoals het bedrijfje heet, is Paul Strassman. Deze bekende Amerikaan met zijn cynische kijk op de meerwaarde die informatietechnologie zou moeten leveren, heeft gedurende jaren gegevens verzameld over de relatie tussen it-investeringen en hun waarde voor de bedrijfsvoering. Op grond van deze waarnemingen spreekt Strassman liever niet van investeringsopbrengst, maar van managementopbrengst. Dit concept concentreert zich op de waarde en meting van echte bedrijfsresultaten, in plaats van zichzelf bevestigende boekhoudmethoden.
 
De software, waarvoor overigens twintigduizend dollar moet worden betaald, helpt prioriteiten te stellen bij it-investeringen door de vermoedelijke investeringsopbrengst van it-projecten te berekenen en vervolgens de waarde te bepalen die een project zou leveren aan het bedrijfsresultaat. Het dilemma is natuurlijk dat een onderneming nog niet beschikt over de software om te bepalen of het pakket op zichzelf de aanschaf waard is.
 
De programmatuur werkt met vooraf gedefinieerde modellen om terugverdientijden te berekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-01T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.