Siemens moet extra mensen ontslaan

Het Duitse elektronicaconcern Siemens ziet zich gedwongen nog eens 4700 arbeidsplaatsen te schrappen bij de vaste- en mobielecommunicatiedivisies.

Dat meldde een Duitse vakbond in München dit weekend. Volgens die bron zou het gaan om vierduizend banen in de vastelijnnetwerkdivisie en zevenhonderd in de mobiele activiteiten. Met name voor de vastenetwerkafdeling van Siemens is dit een enorme klap, nadat eerder dit jaar al 6500 ontslagen in deze divisie waren aangekondigd. En vorig jaar zijn er ook al tienduizend arbeidsplaatsen geschrapt. Overigens betekenen de nieuwe ontslagen dat er nog altijd 33.700 mensen bij dit bedrijfsonderdeel blijven werken.
 
De zevenhonderd ontslagen bij de mobiele divisie steken weliswaar schril af bij de vierduizend van de vaste netwerken, maar komen eigenlijk als een veel grotere verrassing. Algemeen wordt namelijk verwacht dat de vraag naar mobiele telefoons tegen het eind van dit kalenderjaar weer zal aantrekken, vanwege de vraag naar MMS-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.