Chipverkoop maakt pas op de plaats

Ondanks een stagnatie van de groei in chipverkopen over de maanden mei en juni, blijft de Semiconductor Industry Association (SIA) geloven in een structureel herstel.

Volgens de cijfers van de SIA is de omzet uit de verkoop van halfgeleiders over de periode juni blijven steken op 11,35 miljard dollar, 0,2 procent lager dan de 11,35 miljard dollar die over de maand mei werd gerapporteerd en 1,6 procent lager dan de 11,54 miljard dollar die over de maand juni vorig jaar werd binnengehaald.
 
Positief is echter dat de chipverkopen de afgelopen drie maanden 5,8 procent hoger lagen dan over dezelfde periode vorig jaar. De SIA gaat er dan ook nog steeds vanuit dat de verkopen over dit jaar hoger zullen uitvallen dan over 2001, namelijk 3 procent.
 
Volgens de SIA is er bij de fabrikanten van computergerelateerde chip-applicaties nog steeds sprake van moeizame marktomstandigheden, terwijl de producenten van draadloze chipproducten juist kunnen rekenen op een sterke toename van de verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.