Microsoft geeft delen Windows vrij

Microsoft stelt in de loop van deze maand technische informatie beschikbaar over onderdelen van het Windows XP-besturingssysteem.

De stap is te beschouwen als onderdeel van de eerder gemaakte anti-trust afspraken met het Amerikaanse ministerie van justitie en biedt softwareontwikkelaars ruimere mogelijkheden programmatuur voor het Windows-besturingssysteem te ontwikkelen. Bovendien stelt de softwareleverancier licenties voor enkele communicatieprotocollen beschikbaar, zodat bedrijven hun producten gemakkelijker aan Windows-desktops kunnen koppelen.
 
De geste voorziet nadrukkelijk niet in het vrijgeven van de broncode van Windows. In de lopende antitrust-zaak tegen Microsoft, onder aanvoering van negen Amerikaanse staten, waaronder Californië, wordt er juist op aangedrongen dat het softwareconcern ook deze cruciale code-informatie beschikbaar stelt aan concurrerende bedrijven.
 
Microsoft beschouwt de vrijgave van de technische informatie als een belangrijke stap. Maar volgens sommige analisten, onder wie werknemers van Gartner, verandert er door de concessies weinig in Microsofts positie binnen de it-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.