Aantal inbraken in databases neemt toe

Een betere beveiliging van databases blijkt geen overbodige luxe. Een op de vijf databasepecialisten in Noord-Amerika zegt het afgelopen half jaar te maken te hebben gehad met een directe inbreuk op hun database.

Tijdens de laatste meting, eind vorig jaar, bedroeg dit percentage nog 12 procent, aldus het onderzoeksbureau Evens Data, die het onderzoek regelmatig uitvoert onder zevenhonderd databasespecialisten verspreid over Noord-Amerika. De meest voorkomende database-aanval komt van computervirussen, gevolgd door hacking.
 
Het onderzoek toont tevens aan dat een grote meerderheid van de databasespecialistendynamic page creationbeschouwt als een van de meest kritische voorzieningen binnen databases met internettoegang. Hetzelfde percentage geeft de hoogste prioriteit aan automatische site updating.
 
De uitkomsten van het Evens Data-rapport geven aan dat steeds meer databasespecialisten er belang aan hechten dat de databanken toegankelijk zijn via mobiele platformen. Ongeveer de helft is al doende met het ontwikkelen of in gang zetten van databaseapplicaties voor de ondersteuning van draadloze en handheldapparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.