Peregrine verkoopt om schuld te verminderen

Peregrine Systems is bezig zijn schuldenlast naar beneden te brengen door onderdelen te verkopen. FacilityCenter- en Infrastructuur Management suites zijn van de hand gedaan.

De onderneming levert software voor het beheer van bedrijfskapitaal, - goederen en mensen. Zij is in de rode cijfers beland en probeert daar nu, na eerdere bezuinigingen, aan te ontkomen door bedrijfsonderdelen te verkopen.
 
Zo is FacilityCenter verkocht aan Tririga uit Las Vegas. Deze programmatuur geeft administratieve controle over het beheer van lease-producten, doorberekening van ruimtegebruik en benutting van kantoormeubels en dergelijke. Tririga wil het product integreren in zijn eigen Intelligent Business System, een systeem dat voorziet in centrale softwarecontrole van de bouw en gebruik van kapitaalgoederen.
 
Onderdeel van de overeenkomst is dat Tririga de beschikking krijgt over het Peregrine-team dat zich bezig houdt met de FacilityCenter-producten.
 
Tevens heeft Peregrine zijn pakket voor infrastructuurbeheer vervreemd. Koper Maximus uit Reston (Virginia) beschikt nu over programmatuur voor fleetmanagement, rail, equipment en transportation management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-07T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.