AOL aangeklaagd door aandeelhouders

Aandeelhouders hebben een juridische aanklacht ingediend tegen AOL Time Warner. Ze beschuldigen de mediagigant ervan kunstmatig de online advertentieomzet te hebben opgekrikt.

Volgens persbureau Reuters heeft Kenneth McClure, bezitter van ruim tienduizend aandelen AOL Time Warner, de rechtszaak tegen het concern aangezwengeld. McClure eist een niet nader genoemde schadevergoeding voor de vermeende verdoezeling van de ware stand van zaken en de keldering van de AOL Time Warner aandelen: deze zijn na de fusie tussen America Online en Time Warner in 2001 70 procent minder waard geworden.
 
De rechtszaak wordt beschouwd als een precedent voor de andere aandeelhouders van AOL, die zich door de gang van zaken bij AOL Time Warner gedupeerd voelen. Als gedaagden in de rechtszaak worden opgeroepen: AOL Time Warner-voorzitter Stephen Case, financieel directeur Wayne Pace en voormalig financieel directeur Michael Kelly, die op dit moment cief operating officer is van de America Online-divisie.
 
Gisteren werd bij AOL de derde topman op rij na de fusie met Time Warner benoemd. Jonathan Miller moet bij America Online orde op zaken te stellen, niet alleen als het gaat om de terugvallende advertentie-inkomsten maar ook voor wat betreft de aanhoudende geruchten dat er is gerommeld met de boekhouding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.