Forrester: it-bestedingen VS uit het dal

Ondanks de aanhoudend slechte berichten in de ict-sector, klimmen de automatiseringsbestedingen in de Verenigde Staten dit jaar weer langzaam maar zeker uit het dal.

Dit blijkt uit cijfers van Forrester Research. Volgens het onderzoeksbureau zullen it-functionarissen dit jaar 2,3 procent meer besteden aan hardware, software en services dan in 2001.
 
Forrester heeft een balans opgemaakt, waaruit blijkt dat 19 procent van de Amerikaanse bedrijven aan het einde van 2002 van plan is meer aan informatietechnologie te besteden, terwijl 12 procent van plan is juist minder te gaan besteden. Tijdens metingen die eind vorig jaar werden gehouden bleek het aantal bezuinigers nog in de meerderheid. Goed nieuws is ook dat bijna 40 procent van de bedrijven die hun it-budgetten van plan zijn te verhogen, dat met meer dan 10 procent willen doen.
 
Volgens Forrester valt er in de toekomst voor it-producenten vooral winst te behalen op gespecialiseerde, op kleine schaal afgestemde software en services. Met andere woorden: voor bulkprojecten zullen de winstmarges naar verhouding kleiner worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.