MS vreest concurrentie voor xml-Word niet

Microsoft is niet bang dat de aanstaande xml-variant van tekstverwerker Word concurrenten in de kaart speelt. Dat zegt Erwin Hunter, productmanager voor Office, Microsofts suite van kantoorapplicaties.

De nieuwe Word-versie kan bestanden exporteren die voldoen aan de open xml-standaard. Extensible markup language is een slimme variant van internet-taal html, dat van digitale gegevens de inhoudelijke betekenis herkent. Xml-Word maakt het concurrerende tekstverwerkers makkelijker de Word-teksten te importeren, erkent Hunter. "We gaan er echter vanuit dat onze kantoorsuite krachtig genoeg is om concurrentie aan te kunnen."
Tot nog toe kan Word xml-gegevens maar beperkt importeren of exporteren. In de volgende versie van Office, die in de zomer van 2003 uitkomt, zal Word volledige ondersteuning bieden voor xml.
De huidige Office-onderdelen Acces en Excel zijn nu al in staat te exporteren naar xml. Volgens Hunter presenteert Microsoft binnenkort een set xml-ontwikkelhulpmiddelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.