Oracle en Dell sluiten softwaredeal

Via een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met computerleverancier Dell hoopt Oracle de verkoop van e-handelssoftware in met name het mkb te verhogen.

De overeenkomst wordt vandaag door beide bedrijven officieel bekendgemaakt. Volgens de samenwerkingsovereenkomst zal Dell zijn klanten voortaan Oracle's applicatieserversoftware aanbieden. Deze software maakt e-handel en andere website-transacties mogelijk. Daarmee helpt Dell Oracle een eind verder op weg in de markt van de applicatieservers, waar IBM en BEA tot nog toe de lakens uitdelen. Oracle is nu de derde partij in deze markt, met een marktaandeel van ongeveer 12 procent, volgens cijfers van analistenfirma Gartner.
 
De nieuwe overeenkomst is niet de eerste die Dell en Oracle samen sluiten. In juni kwamen beide bedrijven nog samen met Linux-specialist Red Hat tot een samenwerkingsverband gericht op de ontwikkeling van nieuwe Linux-clusteringtechnologie. Met die technologie kunnen bedrijven meerdere servers samen een enorme database laten draaien en kunnen die servers elkaars taken overnemen indien nodig.
 
Overigens heeft Dell met IBM al langer een vergelijkbare samenwerkingsovereenkomst voor de verkoop van applicatieservers. In het kader daarvan verkoopt Dell zijn klanten Big Blue's Websphere applicatieserver en de DB2 database. Volgens Dell zijn er echter ook klanten die specifiek om Oracle-producten vragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.