Hynix probleem volgende Koreaanse regering

De patstelling rond chipfabrikant Hynix wordt voorlopig niet opgelost en waarschijnlijk doorgeschoven naar de nieuwe Koreaanse regering, die in februari aantreedt.

Dat meldtThe Korea Times, die bovendien vaststelt dat het Amerikaanse Micron ook weinig meer van zich laat horen. Micron begon in december vorig jaar onderhandelingen over de overname van de geheugenchipactiviteiten van Hynix, maar het bod van 3,8 miljard dollar werd in april door de raad van bestuur van Hynix afgewezen. Zeer tot ongenoegen overigens van de Koreaanse overheid en de schuldeisers van het bedrijf.
 
Op dit moment zit er weinig beweging meer in de posities van de betrokken partijen. De schuldeisers weigeren nog geld te steken in nieuwe fondsen die de chipfabrikant er na een herstructurering weer bovenop zouden moeten helpen. Deze week zal Deutsche Bank waarschijnlijk de resultaten presenteren van zijn evaluatie van Hynix, gekoppeld aan nieuwe herstructureringsplannen, maar er zijn momenteel geen gegadigden voor een overname van het bedrijf en de schuldeisers houden de hand op de knip.
 
De hoop is nu gevestigd op een opleving van de internationale chipmarkt, waardoor Hynix 'vanzelf' in waarde zal toenemen en daardoor aantrekkelijker zal worden voor binnen- of buitenlandse overnamekandidaten. Eerder zal er geen actie worden ondernomen. De schuldeisers zijn over het algemeen Koreaanse banken en de invloed van de Koreaanse overheid op het doen en laten van de financiële instellingen in het land is levensgroot. In december zijn er presidentsverkiezingen, waarna in februari een nieuwe regering aan de slag zal gaan. Die nieuwe regering zal dan het 'probleem Hynix' mogen oplossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.