Global Crossing verkocht voor schamele prijs

Het failliete netwerkbedrijf Global Crossing wordt voor slechts 250 miljoen dollar verkocht aan Hutchinson Telecommunications en Singapore Technologies Telemedia.

Dat is slechts eenderde van de prijs die Hutchinson en STT in januari voor Global Crossing boden en nog maar een fractie van de tachtig miljard dollar die het bedrijf ooit waard was. De twee bedrijven krijgen voor die 250 miljoen dollar een controlerend belang van 61,5 procent in het telecomnetwerkbedrijf. De overige 38,5 procent komt in handen van banken en schuldeisers, die bovendien voor 200 miljoen dollar aan 'nieuwe vorderingen' krijgen en 300 miljoen dollar in contanten. De huidige gewone aandeelhouders ontvangen helemaal niets.
 
De overname moet nog door de daartoe aangewezen autoriteiten worden goedgekeurd, die zich daarbij eveneens zullen buigen over het reorganisatieplan dat door Global Crossing wordt ingediend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.