Improve SA koppelt .Net aan Eclipse

Een belangrijk element van Microsofts .Net maakt zijn intrede in een Java-geïntegreerde ontwikkelomgeving, dankzij een Franse plug-in.

Het Franse Improve SA heeft namelijk een plug-in gebouwd die Microsofts C# programmeertaal koppelt aan het Eclipse-framework. Eclipse is gebouwd in Java's Standard Widget Toolkit. Volgens Improve kunnen ontwikkelaars met zijn plug-in naar hartelust experimenteren met C# ('C sharp'), zonder daarvoor Visual Studio .Net te hoeven aanschaffen.
 
Vrijwel tegelijk met de introductie van de Improve-plug-in werd bekend - hoewel niet officieel - dat Eclipse.org de tweede versie van zijn framework heeft gerealiseerd. Volgens insiders ondersteunt Eclipse 2.0 snellere prestaties, internationalisatie en een grotere hoeveelheid platforms. Eclipse is momenteel beschikbaar op Suns Solaris 8, HP's UX, QNX, IBM's AIX, Red Hat en Suse Linux 7.1 en Windows 98, ME, 2000 en XP.
 
Onlangs sloot ook, onder andere, Fujitsu zich aan bij Eclipse. Dat bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een Cobol plug-in voor Eclipse, die in het najaar het licht moet zien. Tot die tijd kunnen de ontwikkelaars echter goed uit de voeten met de plug-in van Improve.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.