EMC start uitvoer nieuwe strategie

EMC komt nu met de beloofde uitbreiding van zijn lijn Clariion-opslagsystemen voor het middensegment. Het lanceert een zware versie (de Clariion CX600) dat het gat moet dichten met de eigen Symmetrix-lijn, die te duur is om de concurrentie in het middensegment aan te gaan.

Ceo Joe Tucci liet weten dat de machine de eerste is in een reeks van te onthullen producten tussen nu en maart volgend jaar die de nieuwe strategie van EMC moeten reflecteren. Het doel is goedkopere machines te produceren als alternatief voor de huidige, prijzige hardware van het bedrijf.
 
Het nieuwe plan is de Symmetrix-lijn naar beneden uit te breiden en de Clariion-lijn juist naar boven, zodat er uiteindelijk een overlap zal ontstaan. Op termijn komen er ook nieuwe low-end Clariions op de markt die door Dell Computer worden gemaakt. Dell is nu al wederverkopen van EMC's Clariion-systemen.
 
De Clariion CX600 kost 20 procent minder dan de FC4700, maar is maar half zo duur als de Symmetrix. De goedkoopste versie van de CX600, voorzien van vijf 36GB schijfstations, kost rond de 115 duizend dollar. De uitgebreide versie met een opslagcapaciteit van 17,5TB kost rond de 800 duizen dollar. De goedkoopste versie van de Symmetrix heeft 300GB opslagruimte en kan voor 190 duizen dollar worden aangeschaft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-13T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.