Dell biedt klant pc's zonder Windows

Vanaf 1 september kunnen grote, zakelijke klanten pc's kopen bij Dell waarop geen Windows is geïnstalleerd, waarop zelfs helemaal geen besturingssysteem staat.

Dit is het antwoord van Dell op de nieuwe licentievoorwaarden die Microsoft per 1 augustus heeft laten ingaan. Deze voorwaarden schrijven voor dat computerfabrikanten alleen pc's met een besturingssysteem de deur uit mogen laten gaan. De bedoeling hiervan is piraterij tegen te gaan en een beter overzicht te hebben van leveringen van besturingssystemen. Door in het geheel geen besturingssysteem mee te leveren, hoopt Dell onder die voorwaarden uit te komen.
 
Bedrijven kunnen de n-Series computers bestellen die onderdeel zijn van de Optiplex-lijn en de Precision werkstation-lijn.
 
Grote ondernemingen willen graag een computer zonder besturingssysteem hebben, omdat zij hun eigen OS erop willen installeren, aldus wakend voor standaarden binnen hun eigen bedrijf. Nu moeten zij vaak eerst het meegeleverde besturingssysteem verwijderen en lopen zij het risico twee keer te betalen voor een besturingssysteem. Dell wil aan deze behoefte tegemoet komen. Klanten tellen zwaarder bij Dell dan Microsoft.
 
Het bedrijf gaat deze machines overigens niet actief slijten. De Optiplex n-Series zijn alleen beschikbaar voor klanten die grote aantallen kopen via Dell's Custom Factory Installation programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Prima ontwikkeling. Hoef je niet eerst Window$ te verwijderen voordat je er natuurlijk Linux op zet!

Dat is allemaal leuk en aardig voor de grote corperate gebruikers. Maar wat moet de thuis gebruiker nu met deze moordende licenties en regelgeving?? het wordt toch een tijd dat de NMA samen met de ombutsman en consumentenbond eens flink ingrijpen en echte actie gaat ondernemen om de rechten van de consument te beschermen.
Keuze vrijheid!!

Maar jij betaal steeds dezelfde prijs, met of zonder Windoze???? Leg dat maar een uit!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.