Togethersoft kaapt WebGain weg voor Borland

Uit de boedel van het noodlijdende WebGain heeft Togerhersoft WebGain Studio gekocht. Daarmee is het bedrijf een stap voor op Borland dat ook op de loer lag.

Eerder al verwierf Oracle WebGains TopLink tools voor Java-ontwikkelaars. De onderneming houdt nu alleen nog Application Composer over. Maar volgens analisten zal dat ook binnenkort worden overgenomen door een concurrent op de markt voor (Java)tools.
 
WebGain Studio bestaat uit VisualCafé, StructureBuilder, Business Designer en Quality Analyzer. Het verleent ondersteuning voor Bea's Weblogic Server. Borland geeft toe ook belangstelling te hebben getoond voor, en gesprekken te hebben gevoerd over een eventuele overname van WebGain Studio.
 
In de overeenkomst is opgenomen dat Togethersoft alle bestaande klanten van WebGain blijft ondersteunen. De onderneming gaat hen een pakket aanbieden om te migreren naar de ontwikkelomgeving van Togethersoft, ControlCenter genaamd.
 
De sanering in de markt van tool-leveranciers is in volle gang. Rational bijvoorbeeld maakte onlangs bekend NeuVis over te nemen. Dit bedrijf levert gereedschap voor de ontwikkeling van zakelijke applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.