Producenten chipmaterialen wacht dubbele dip

Begin dit jaar zag het ernaar uit dat ze het ergste achter de rug hadden, maar de leveranciers van chipmaterialen moeten nu rekening houden met een hernieuwde tegenslag.

2001 Was voor de producenten, onder aanvoering van marktleider Applied Materials, een rampjaar. De omzetten kelderden met ruim 40 procent, de ergste terugslag in de geschiedenis van de sector. Begin dit jaar leek het herstel plaats ophanden, toen chipproducenten hun orders en bestedingen bij de leveranciers van chipmaterialen opschroefden; ze leken vertrouwen te hebben in een robuust aantrekkende vraag tijdens de tweede helft van 2002.
 
Maar inmiddels lijkt de hoop op een doorzettend herstel voor 2002 vervlogen, en dit wordt nog eens benadrukt door een rapport van Standard & Poor over de vooruitzichten van de leveranciers van chipmaterialen. Volgens dit rapport moet de sector over dit jaar opnieuw rekening houden met een terugslag, dit keer met 30 procent. Pas in de loop van 2003 zal het herstel intreden.
 
De uitkomsten van het rapport houden gelijke tred met de resultaatontwikkelingen van de individuele leveranciers van chipmaterialen. Zo meldde marktleider Applied Materials over het fiscaal tweede kwartaal nog een orderstijging van 50 procent, maar houdt het over het lopende kwartaal alweer rekening met een terugval in orders tussen de 5 en 15 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.