Internetinformatie leger VS ligt op straat

Terwijl de Verenigde Staten broeden op een aanval op Irak, blijkt e-mail verkeer van de overheid en Defensie eenvoudig te achterhalen.

Dit komt naar voren uit een onderzoek van het Amerikaanse internetbeveiligingsbedrijf ForensicTec Solutions, dat erin slaagde in te breken in het overheidsnetwerk. Conclusie van het bedrijf: de uitwisseling van mails tussen topfunctionarissen van het leger en andere functionarissen gaat slechts verscholen achter simpele wachtwoorden, die met enig geluk eenvoudig te kraken zijn. En soms ontbreken wachtwoorden zelfs volledig.
 
Inmiddels heeft een woordvoerder van het Amerikaanse leger de inbraak bevestigd, maar daarbij zou geen vertrouwelijke informatie zijn uitgelekt. Het 'incident' wordt omschreven als vervelend, maar volgens de directeur informatiebeveiliging van het Amerikaanse leger, Ted Dmochowski, is de staatsveiligheid bij de kraak nooit in gevaar geweest. Tegenover persbureau Reuters verklaarde hij dat het incident op een schaal van 1 tot 10 kan worden gekwalificeerd als 2,5.
 
Overigens was het Amerikaanse leger zelf al eerder op de hoogte van het lek, en werkt het nu aan maatregelen om herhaling te voorkomen. Volgens recent onderzoek worden de netwerken van de Amerikaanse overheid en het leger met de regelmaat van de klok op de poef gesteld door hackers. Daarvan zou slechts een gering percentage - minder dan 0,5 procent -succesvol zijn geweest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.