'Vodafone lijft Vizzavi volledig in'

Het Britse Vodafone overweegt de overname van Vivendi Universal's aandeel in de gezamenlijke internet joint venture Vizzavi.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van 'goed ingelichte bronnen'. Met de overname zou een bedrag zijn gemoeid van circa 150 miljoen euro. De overeenkomst zou deze week al beklonken kunnen worden en betekent voor het kwakkelende Vivendi dat het een klein deel van zijn enorme schuldenlast kan aflossen.
 
Vodafone, Europa's grootste mobiele operator, en Vivendi, het Franse mediaconcern dat vorig jaar het Amerikaanse Universal overnam, hebben tot dusverre 1 miljard dollar in de joint venture gestoken. Vodafone beschouwde Vizzavi als een portaal via welke het zijn nieuwe mobiele telefoons met kleurenscherm en hoge snelheid toegang tot het internet kon aanbieden. Vivendi wilde het portal benutten voor de verkoop van zijn films en muziek aan gebruikers van mobiele telefoons. Beide doelstellingen zijn niet uit de verf gekomen.
 
Mocht er een overeenkomst worden bereikt, dan is de algemene verwachting dat Vodafone het merk Vizzavi aan de kant zal schuiven en het portaal zal integreren met zijn draadloze activiteiten in acht Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.