Wipro levert in op gezondheidsdiensten

Door onverwachte verliezen bij Wipro GE Medical Systems heeft het Indiase moederbedrijf Wipro flink moeten inleveren. Desalniettemin kwam de kwartaalwinst voor Wipro uit op 37 miljoen dollar.

Wipro geniet in Nederland bekendheid als onderneming die software schrijft voor klanten. ABN-Amro is een grote klant van het bedrijf in de Bangelore-vallei. Wipro is in grootte de derde in India die software en diensten exporteert.
 
Samen met General Electric had de onderneming een joint venture: Wipro GE Medical Systems. Deze dochter had over het tweede kwartaal een verlies van 3,02 miljoen dollar. Deze mededeling komt net een maand nadat Wipro 5,73 miljoen dollar had neergeteld voor de aankoop van GE's eenheid voor it-diensten in de gezondheidszorg GE Medical Systems Information Technologies Private.
 
De diensten bestaan bijvoorbeeld uit het laten maken van röntgenfoto's in Amerika, of Nederland, die vervolgens via internet worden verstuurd naar artsen in India om ze te analyseren. Inmiddels heeft Wipro al contracten met ziekenhuizen in de VS die dergelijke diensten afnemen.
 
Ondanks de tegenvaller bij de dochter, houdt Wipro vast aan de eerder aangekondigde winst voor het derde kwartaal van 135 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-19T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.