RealNetworks claimt supermediaspeler

RealNetworks brengt een mediaspeler op de markt die alle formaten aan moet kunnen, inclusief die van aartsrivaal Microsoft.

De nieuwe RealOne speler kan overweg met RealAudio, RealVideo, MP3, Windows Media, QuickTime Mpeg-4 en nog vijftig andere formaten. Het is meteen ook de eerste mediaspeler die dvd's kan draaien.
 
RealNetworks, met het hoofdkantoor in Seattle, hoopt met de speler zijn positie op deze sterk concurrerende markt te verbeteren. Het bedrijf mag met de alleskunner een sterke troef hebben, Microsoft heeft een andere: de grootste gebruikersgroep. De komende maanden zal blijken wie overeind blijft in deze markt.
 
Het moment waarop de onderneming met de nieuwe speler komt, is zorgvuldig gekozen. Een maand geleden lanceerde RealNetworks zijn 'alle-formaten-server' Helix en over enkele weken komt tegenstander Microsoft met de Windows Media 9 Series.
 
Gewoonlijk moeten ontwikkelaars die internetapplicaties maken, kiezen tussen de beschikbare formaten Quicktime, Mediaplayer en Real. Meestal maakten zij hun toepassingen voor alle drie geschikt. Dat hoeft nu voortaan niet meer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ben het wel met de klachten eens. Trouwens het is niet de eerste speler die ook DVD's afspeelt, Microsoft Media Player voor Windows XP (8.00.00.4477) doet dit ook al. Hoe erg ik het ook vind om te zeggen: Microsoft was er dus eerder mee.

Realplayer is op zich een goede speler, maar het probleem is de registratie en de bulk aan reclame. Ik wil een speler waar ik gewoon mijn muziek en films op af kan spelen en maar een aantal simpele registratiegegevens door moet geven. Ook een resident programmatje in de systemtray wekt de irritatie op. Vooral als het om de dag begint te knipperen voor een update e.d.

De RealONE player is zeer geschikt voor meerdere audio- en video bestandsformaten, je hoeft het RealAudio bestandsformaat niet te gebruiken (dit klinkt inderdaad beroerd).
Als je wilt downloaden kun je kiezen tussen de RealONE Player PLUS of de "basic" Free RealONE Player, selecteer de laatste, deze is gratis.
Geeft jezelf wel een week de tijd om aan de gebruikers interface te wennen...
Download is te vinden op: http://www.real.com/realoneplayer.html?src=trial_redct

Ik ben helemaal niet blij met deze nieuwe Realplayer. Een link naar een gratis versie werkte niet. Dan maar de 14 dagen gratis proefversie gedownload. Na allerlei details over mijn priveleven te hebben moeten invullen, werd ineens om mijn creditcard gevraagd. Hoezo 14 dagen gratis?

Daarnaast heb ik vraagtekens bij de kwaliteit van RealAudio. Voor een website comprimeerde ik enkele muziekstukken, en wat bleek: MP3 geeft bij dezelfde compressie een veel betere klankkwaliteit dan RealAudio. En MP3 is nog een open standaard ook. Webmasters, bedenk je twee keer voordat je Real op je site zet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.