C/Tac ziet heil in Sogeti-partnerschap

Ict-dienstverlener C/Tac Align heeft over het eerste half jaar de winst zien teruglopen. Om het tij te keren, gaat het een partnerschap aan met Sogeti.

De winst liep terug van 299 duizend euro naar 143 duizend euro. De onderneming verwacht het jaar 2002 break-even te kunnen afronden. Behalve de winst liep ook de omzet terug. Deze daalde naar 9,7 miljoen euro, een vermindering met 14 procent.
 
De terugloop van het resultaat wijt C/Tac aan het uitstel van investeringen in grote ict-projecten door het bedrijfsleven. Om de kosten beter in de hand te houden, is in de eerste helft van dit jaar het personeelsbestand teruggebracht van 174 naar 166.
 
C/Tac heeft zich gespecialiseerd in sap- en erp-dienstverlening. Het heeft veel expertise op het gebied van beheer en hosting van sap-systemen in huis. Iets dat de onlangs uit Iquip, G&D and Twinsoft ontstane onderneming Sogeti goed meent te kunnen gebruiken. Sogeti profileert zichzelf als de 'deskundige doeners' in ict-land en breidt zijn portfolio uit door de samenwerking. C/Tac heeft het voordeel van een veel grotere klantenkring door met Sogeti in zee te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.