Wordperfect komt het podium weer op

Dell Computer breidt het aantal pc's en notebooks met voorgeïnstalleerde producten van Corel uit. Het gaat om Wordperfect 10 en Quattro Pro 10.

Het tekstverwerkingsprogramma en de spreadsheet komen op de Dimension 2300 desktop en de Inspiron 2600 notebook van Dell. De Texaanse computerbouwer had eerder al een overeenkomst gesloten met de Canadese softwareleverancier en leverde de twee programma's al op de SmartStep 200N en 250N notebooks.
 
Dell zegt de samenwerking uit te breiden om de klant meer keus te kunnen bieden. Het bedrijf maakt evenwel gebruik van de onrust binnen de kring van Microsoft-gebruikers over de nieuwe abonnementenstructuur van software in plaats van de tot 1 augustus gebruikelijke upgrade-structuur. De meeste gebruikers van onder ander Office zijn hierdoor duurder uit. Velen zoeken dan ook naar andere mogelijkheden, waaronder het gebruik van Linux als besturingssysteem en StarOffice als pakket met kantoorapplicaties. Wie toch gewoon Windows wil blijven gebruiken, krijgt nu met Corels producten een alternatief aangereikt.
 
Ooit was Wordperfect Office in Nederland toonaangevend. De laatste zeven jaar is het bedrijf in de versukkeling geraakt. Aanvankelijk opgekocht door Novell en weer van de hand gedaan aan Corel is de gebruikersgroep in Nederland nog maar een schijntje van wat zij ooit was. Corel hoopt nu weer meer glans aan het product te geven en verwacht het komende jaar een miljoen exemplaren van Wordperfect en Quattro Pro te verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het werd tijd. Heb het nooit begrepen waarom iedereen is over gegaan naar Word van Micros(suf)t. Zie het echt als on-intelligente daad van massa histerie.
WP heeft meer te bieden en zit grafisch veel beter in elkaar, Word komt daar niet eens in de buurt.
Is alleen jammer dat WP 10.0 in het Engels is, Nederlandse versie is niet beschikbaar. Was te kostbare zaak i.v.m. een te kleine afname. Misschien komt daat in de toekomst verandering in.
JW

In het artikel wordt de suggestie gewekt dat StarOffice (of Openoffice)
alleen op het linux besturingsysteem zou draaien dit is onjuist en misleidend.
Staroffice of Openoffice werkt ook onder windows (en diverse andere OS'en).

Het zal Bill niet zoveel uitmaken want Microsoft heeft een meerderheids belang in Corel....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.