Network Associates kan McAfee.com inlijven

Na een half jaar touwtrekken heeft McAfee.com eindelijk toegestemd in een overnamevoorstel door de vroegere ouder Network Associates (NAI). Het gaat om ruwweg 221,5 miljoen dollar, volgens The Wall Street Journal.

Sinds Network Associates, dat nog steeds 75 procent van de aandelen van McAfee.com bezit, dit bedrijfsonderdeel in 1999 verzelfstandigde, is er verwarring in de markt. De afscheiding is destijds gebeurd om profijt te trekken van de dot-com-hoogtijdagen. Probleem was echter dat Network Associates zelf nog een hele lijn McAfee (antivirus)-producten bleef voeren.
 
NAI gaf in maart van dit jaar te kennen de twee ondernemingen weer te willen samensmelten. Begin augustus bood het bedrijf 180 miljoen dollar voor de resterende 25 procent, maar dat bod werd door McAfee.com van tafel geveegd. Het huidige bod van 221,5 miljoen dollar spreekt de dochter meer aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-26T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.