Grote namen staan achter ontwikkeling Uddi

De (webdiensten)standaardenorganisatie Oasis heeft een nieuwe technische commissie gevormd die Uddi handen en voeten moet gaan geven. Alle grote namen uit de it-branche hebben zich in de groep geschaard.

Bea Systems, Cincom, Computer Associates, E2Open, Entrust, Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Iona, Microsoft, MSI Business Solutions, NerveWire, Novell, Oracle, Perficient, SAP, SeeBeyond, Sun Microsystems, Tibco, Verisign, WebMethods, XML Global zijn de belangrijkste namen van de bedrijven die zich in de nieuwe commissie verenigen.
 
Uddi staat voor Universal Description, Discovery and Integration en moet zo'n beetje de gouden gids voor webdiensten op internet worden. Dat kan alleen als alle partijen het bijvoorbeeld eens zijn over de categorisering van diensten op het web.
 
"Uddi is een uiterst belangrijke standaard die ervoor zorgt dat webdiensten makkelijk bereikbaar zijn en ten volle operationeel kunnen zijn binnen en buiten een onderneming", verklaart Al DeLorenzi, senior vice president van eTrust Development bij Computer Associates. "Als leverancier van een veilige en schaalbare eTrust Directory voor ondernemingen die overweg kan met Uddi, is het voor ons nuttig in deze Oasis-commissie te zitten." Daarmee verwoorde hij ook wat de motieven van andere bedrijven zijn.
 
Oasis is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die zich inzet voor de ontwikkeling, samensmelting en aanvaarding van standaarden voor elektronische handel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-29T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.