Tweederde CA-commissarissen 'onafhankelijk'

De aandeelhoudersvergadering van Computer Associates is akkoord gegaan met de benoeming van de elf commissarissen die door het bedrijf waren gekandideerd. Acht van hen zijn 'onafhankelijk'.

Onder de aandeelhouders bestaat weliswaar veel bezorgdheid over de aanpak die CA heeft gekozen om de dissidente belegger Sam Wyly het zwijgen op te leggen. Wyly, die bij het bedrijf 'binnenkwam' toen dat het door hem opgerichte Sterling Software overnam, heeft in ruil voor een 'afkoopsom' van tien miljoen dollar beloofd de komende vijf jaar geen machtsstrijd meer te ontketenen binnen CA. Net als vorig jaar was de Texaanse belegger van plan om op de deze week gehouden aandeelhoudersvergadering het huidige management van het softwareconcern te wippen en radicale hervormingen door te voeren. Vorig jaar kreeg hij daarvoor overigens veel te weinig steun.
 
De aandeelhouders lijken zich neer te leggen bij die afkoopregeling en maken zich meer zorgen over het onderzoek dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft lopen naar de boekhoudpraktijken van CA. Het bedrijf houdt vol onschuldig te zijn aan welke vorm van malversatie dan ook, maar het SEC-onderzoek hing als een donkere wolk boven de aandeelhoudersvergadering.
 
Waarschijnlijk gingen de aandeelhouders mede daarom zo snel akkoord met de door CA voorgedragen kandidatenlijst voor het bestuur van de onderneming. Om het geschonden imago op te poetsen heeft CA maar liefst acht 'onafhankelijke' bestuursleden gekandideerd. Onafhankelijk wil in dit geval zeggen dat ze geen banden hebben met het managementteam van het concern. Later dit jaar zou er zelfs nog een negende onafhankelijk bestuurslid moeten worden toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.