Sun wil Microsoft Office openen via xml

Sun Microsystems zoekt steun voor een set xml-datastandaards die interoperabiliteit moeten garanderen met Microsofts Office-producten.

De nieuwechief technology officer (cto) van Sun, John Fowler, windt er geen doekjes om: het uiteindelijke doel is om de data te kunnen openen die zijn opgeslagen op desktopcomputers die draaien met Microsoft Office. Hij gelooft dat een set gestandaardiseerde xml-specificaties de interoperabiliteit tussen Microsoft Office enerzijds en programma's als Suns eigen Staroffice 6.0 zal kunnen vergroten.
 
"Het realiseren van compatibiliteit met Microsoft Office-formats is een enorme uitdaging", meent Fowler, "want Microsoft bepaalt immers geheel zelf of ze die formats al dan niet verandert." Daarmee doelt hij op de bestaande roadmap van Microsoft, die uitgaat van het inbedden van xml in Office. Zo'n ingebedde xml wil echter geenszins zeggen dat de Office-producten in de toekomst gemakkelijk kunnen worden geopend via het xml-kanaal. Juist omdat Microsoft de dataformats naar eigen inzicht kan veranderen. Iets soortgelijks deed het met Java.
 
Sun zoekt eerst steun voor de plannen bij andere marktpartijen en zal ze dan voordragen bij Oasis, de Organization for the Advancement of Structured Information Standards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-02T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.