Nieuwe HP haalt IBM bij op servermarkt

Dankzij de overname van Compaq is HP op de wereldwijde servermarkt in het tweede kwartaal qua marktaandeel langszij gekomen bij IBM, van oudsher de absolute marktleider.

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker International Data Corp (IDC). Opmerkelijk genoeg verliest de combinatie van HP en Compaq toch wat marktaandeel ten opzichte van een jaar geleden. Toen hadden de twee bedrijven opgeteld een marktaandeel van 28,4 procent. Daar is nu nog 27,8 procent van over, dat is precies gelijk aan het aandeel van IBM.
 
Het nieuwe HP is daarmee de enige van de top-4 die marktaandeel verliest. IBM bleef gelijk en de nummers drie en vier, Sun Microsystems en Dell Computer, wonnen allebei 0,7 procent. Daarmee kwamen ze uit op een marktaandeel van respectievelijk 16,6 procent en 8,4 procent.
 
Alleen Dell wist overigens ook daadwerkelijk meer geld om te zetten in vergelijking met het tweede kwartaal van 2001. De nummer vier noteerde een omzetstijging van 4,6 procent in de servermarkt die in totaal met 16 procent daalde. IBM zag zijn omzet met 16,2 procent afnemen, HP met 18,1 procent en Sun met 12,3 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-02T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.