Ericsson wil 4000 it-banen uitbesteden

Ericsson wil vierduizend it-banen uitbesteden, met de bedoeling volgend jaar weer zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Dat meldt de Zweedse krant Dagens Industri. Met de outsourcing van de it-activiteiten wil de Zweedse telecomspecialist volgens de krant kosten besparen. Ook zou Ericsson overwegen uit de joint venture met Sony te stappen, de Sony Ericsson Mobile Communications AB.
 
In de markt gaan geruchten dat het Zweedse telecombedrijf met zo'n tien bedrijven in gesprek is over de plannen voor outsourcing. De vierduizend Ericsson-medewerkers die door de plannen hun baan verliezen, zijn voor het weekend op de hoogte gebracht. Het is nog niet bekend of zij hetzelfde werk kunnen gaan doen voor het detacheringsbedrijf waarmee hun huidige werkgever in zee gaat.
 
De uitbestedingsplannen maken deel uit van de eerder aangekondigde kostenreductie-operatie. In het kader daarvan wil Ericsson in 2003 zo'n 42 duizend van de honderdduizend bestaande banen schrappen. Vorig jaar kwam het Zweedse concern voor het eerst in zijn bestaan in de rode cijfers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-02T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.