Hynix misschien onder Samsung-bestuur

Hynix Semiconductor overweegt wederom Samsung Electronics te vragen het bedrijf te besturen.

De aandeelhouders zijn de afgelopen maanden bezig geweest met de verkoop van bepaalde delen van het bedrijf, maar konden geen overeenstemming bereiken met potentiële kopers, zoals Micron Technologies. Afgelopen vrijdag ontkende dat bedrijf dat het weer met Hynix om tafel zit.
 
"We bekijken nu de mogelijkheid om uitstel van betaling aan te vragen als laatste alternatief", aldus een woordvoerder van Hynix. De aandeelhouders zien liever dat Samsung wordt benaderd met het verzoek het bedrijf te helpen besturen en het zo te voorzien van een financiële injectie. Die financiële hulp heeft het bedrijf hard nodig om het hoofd boven water te kunnen houden.
 
Samsung wees eerdere verzoeken van Hynix van de hand. Hoewel het bedrijf dan meer dan 40 procent van de wereldwijde dram-markt in handen zou hebben, benadrukt het dat beide productieprocessen te verschillend zijn. Maar Hynix is bijna aan het einde van zijn latijn en zou Samsung een bod kunnen doen dat het niet kan weigeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-02T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.