Ontslag op til consultants IBM/PwC

Door de overname de consultancytak van PricewaterhouseCoopers LCC door IBM komen er vierduizend banen op de tocht te staan.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van 'goed ingelichte bronnen'. Het is nog niet duidelijk hoeveel banen er bij de afzonderlijke partners - de PwC consultancy divisie en IBM's consultanctak - worden geschrapt. PricewaterhouseCoopers telt op dit moment dertigduizend employees, terwijl bij IBM's Business Innovation Services op dit moment vijftigduizend medewerkers in dienst zijn.
 
Verwacht wordt dat de ontslagen gedurende het vierde kwartaal hun beslag zullen krijgen, nadat de fusie op 30 september officieel is beklonken.
 
Volgens bronnen rondom IBM wordt nog bekeken of het aantal ontslagen bij de geplande vierduizend blijft. Mocht de consultancymarkt nog verder verslechteren, dan wordt een nog omvangrijkere saneringsoperatie overwogen. IBM heeft onlangs al te kennen gegeven dat het vanwege de fusie een last neemt van 500 miljoen dollar. Hiermee kunnen onder andere de ontslagkosten worden gefinancierd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.