Intel concentreert zich op China en Rusland

Nu de grenzen van de groei in Europa en de Verenigde Staten zo goed als zijn bereikt, richt chipgigant Intel zich in toenemende mate op de groeimarkten Rusland en China.

Volgens Intel-ceo Craig Barrett zullen China en Rusland de komende jaren het grootste aandeel van Intels omzetgroei voor hun rekening nemen. In mei kondigde de chipproducent al aan dat het 100 miljoen dollar zou steken in de uitbouw van zijn Pentium 4 test- en productiecentrum in Shanghai.
 
De investering maakt deel uit van een totaalbedrag van 500 miljoen dollar dat de komende jaren in Chinese productiefaciliteiten wordt gestoken. Tegen het jaar 2005 werken er volgens Intel drieduizend employees in het chipcentrum in Shanghai, tegen dertienhonderd nu.
 
Intel gaat ook de investeringen in zijn Indiase softwareontwikkelingscentrum in Bangelore fors opvoeren. Op dit moment werken er in het centrum achthonderd engineers, maar dat moeten er over de komende drie jaar drieduizend worden. Het investeringsbedrag bedraagt 100 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.