HP onthult 'doorbraak in nanotechnologie'

Hewlett-Packard presenteert een - naar eigen zeggen - 'doorbraak in de nanotechnologie', waarin een zogeheten moleculair raster een centrale plaats inneemt.

In de visie van de onderzoekers van HP vormen verschillende lagen van moleculaire snoeren, kriskras over elkaar gelegd, een net van miniscule intelligente circuits. Dat netwerk kan vervolgens tussen twee lagen van gewone chipcircuits worden gelegd, waarna het kan dienen als een communicatienetwerk of, uiteindelijk, als de basis van een compleet nieuwe microprocessor.
 
Opmerkelijk genoeg komt HP vandaag met die onthulling, aan de vooravond van het Intel Developer Forum (IDP), dat deze week plaatsvindt in San José, Californië. Daar is chipproducent Intel van plan om een deel van zijn plannen met betrekking tot nanotechnologie te onthullen.
 
Verder zal Intel hoogstwaarschijnlijk zijn 3GHz Pentium 4 aan de forumdeelnemers presenteren, alsmede details van zijn Banias mobiele architectuur, die volgend jaar op de markt moet komen. Het bestaan van deze, vanaf de grond af aan door Intel zelf ontwikkelde, architectuur werd vorig jaar al bekend, maar sindsdien zijn er geen details over de chip vrijgegeven. Met de Banias mikt Intel op de markt van de 'hoge-prestatie-lage-energie' mobiele pc's.
 
Op het serverfront zal Intel op het IDF meer gegevens bekend maken betreffende Madison, de opvolger van de huidige Itanium-lijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.