Cisco vergroot voorsprong communicatiemarkt

Cisco is veruit koploper in de markt voor communicatienetwerken. Hij wist zijn leiderspositie uit te bouwen naar een marktaandeel van 14,6 procent, een groei van bijna 2 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Synergy Research Group over de marktverdeling binnen de communicatienetwerkmarkt over het tweede kwartaal. Cisco wordt op enige afstand gevolgd door Siemens (11,7 procent), Ericsson (11,3 procent), Alcatel (10,2 procent), Nortel (9,8 procent) en Lucent (7,8 procent). De laatste verloor over het tweede kwartaal bijna 2 procent aan marktaandeel.
 
Synergy constateert dat de totale markt voor communicatienetwerken en -onderdelen nog steeds rake klappen krijgt. Over het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg de omzet 27,36 miljard dollar vergeleken met 37,3 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar, een terugval van 27 procent. Vooral de nog steeds fors bezuinigende telecommunicatiebedrijven zijn verantwoordelijk voor de tegenvallende omzetten. De markt voor zakelijke afnemers, waar vooral Cisco sterk is vertegenwoordigd, lijkt zich juist te stabiliseren.
 
Uit het onderzoek komt naar voren dat de markt communicatieonderdelen en -netwerken slechts een klein aantal groeicomponenten kent. Daaronder bevinden zich draadloze lan's en draadloze infrastructuuronderdelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.