Intel geeft prioriteit aan beveiligde chips

Chipgigant Intel is van plan om volgend jaar speciale beveiligingsvoorzieningen in zijn chips in te bouwen.

Dit meldt onder andere The Wall Street Journal. Het zou de eerste keer zijn dat de chipgigant binnen zijn microprocessorlijn speciale protectiemaatregelen treft tegen potentiële beveiligingrisico's zoals computervirussen en computerinbraak. Tot dusverre stond Intel nogal afkerig tegen de implementatie van (content)beveiligingstechnologie, zoals die onder meer door de filmindustrie in Hollywood werd gepromoot. Maar met de invoering van de beveiligingstechnologie, genaamd LaGrande, lijkt Intel nu toch meer de kant van softwarepartner Microsoft te kiezen, dat al langer het beveiligingspad voor zijn programmatuur heeft gekozen .
 
Naar verwachting zal de LaGrande-beveiligingstechnologie voor het eerst worden geïmplementeerd in de nieuwe Prescott-chiplijn, oftewel de geplande serie van Pentium-chips die voor de tweede helft van volgend jaar op het programma staan.
 
Intel heeft tevens de introductie van de zogehetenHyperThread-technologie voor desktop pc's bevestigd. Deze technologie maakt het mogelijk dat een enkele microprocessor in sommige situaties het werk aankan van twee microprocessoren. De technologie wordt geïmplementeerd in de nieuwe leden van de Pentium 4-familie die voor het vierde kwartaal op het programma staan. Deze chips zullen over een kloksnelheid van 3 gigahertz beschikken, tegen de huidige topsnelheid van 2,8 gigahertz.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.