Stratus brengt 4-weg smp-server voor Windows

Stratus Technologies brengt naar eigen zeggen de eerste vierweg multiprocessor server voor Microsoft Windows Advanced Server op de markt. Bedoeld voor fouttolerante omgevingen.

De ftServer 6500 is uitgerust met 1, 2 of 4 1,6 GHz Xeon MP processoren die tweevoudig of zelfs drievoudig modulaire redundantie biedt om vrijwel foutloos functioneren te verzekeren (99,999 procent beschikbaarheid).
 
De machine kan ook overweg met de Hyperthreading technologie van Intel, hetgeen betekent dat zij voor het Windows-besturingssysteem zich voordoet als een achtweg server en als zodanig ook presteert. Volgens David Chalmers, director of product and technology Emea bij Stratus, komt dat neer op een prestatieverbetering van dertig procent.
 
Chalmers meent dat dit raspaardje zeker volstaat voor de eerstvolgende twee generaties ftServers. Tegen die tijd zal Intel klaar zijn met zijn IA-64 Itanium architectuur en bieden die nieuwe processoren weer uitgebreidere mogelijkheden voor Stratus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-10T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.